Lite smått & gott

Det var väl en söt sammanfattning på veckan som gått  (för som vanligt kommer jag på alldeles för sent på kvällen att jag ska starta datorn och då har det inte riktigt funnits utrymme till bloggen - bara det viktigaste, som mejlen, hockeybloggen och lite facebook - måste ju hålla lite koll)

På måndagskvällen blev jag o G medbjudna på lite kvällsbowling. Det var jättetrevligt den första serien, som jag inledde starkt med flera strikes och spärrar...men sen bar det iväg...dumt att vi hade banan i två timmar istället för en, visst vi hann mer på så sätt, men å andra sidan så hann jag som tappa min vinnarform under tiden och jag vann absolut inte.

Jaja..det är ju mest för att det är kul och för att umgås lite grann - men speldjävulen i mig hann dyka upp och jag fick kämpa hårt för att inte undslippa mig otrevligheter och psykningar gentemot de andra på slutet. Att man aldrig ska växa upp....

Sedan så har det varit major housepiffing i veckan oxå, skruvade ihop möbler och klädde sänggavel, bytte gardiner, sydde draperier och ångade på rätt bra ett tag. Det blev även riktigt fint måste jag säga - det ser ut som om Johnnie o Mattias varit och hälsat på i vårt sovrum. Nice!

Och mitt i alltihop fick jag en mor-dotter-dag i Piteå. Väldigt bra påhitt att vi skulle mötas på mitten, och även om det inte blev så mycket shoppat så hade vi en väldigt trevlig dag.

Nu har jag tyvärr gått och dragit på mig lite feber (fråga mig inte vartifrån, har inte gjort några utsvävningar) och sitter hemma och växlar gamla OTH-avsnitt med ännu äldre egeninspelade videoband -jo, vi har en spelare kvar som kan spela sånt! =)

Just Nu: Jacks Mannequin
                The mixed tape

Home is Where my Heart is



Så..oftast så säger ju en bild mer än tusen ord, men för att ni verkligen ska förstå...

Jag var HEM i helgen, och kunde för första gången på länge läsa i Rätt tidning om Rätt sport och fantastiskt nog - Rätt lag. Som jag har längtat!!!!  Där har ni en av få anledningar till att det känns bra att sommaren(?) är över - då blir det äntligen dags för hockeysäsongen!

Och sedan jag lämnat Skell så har den svartgula färgen fått ännu en betydelse - den är hemma. Och borta är bra, det håller jag absolut med om, har ingenting alls att klaga på egentligen...men ni vet hur man säger; hemma är alltid bäst.

Hemma hos mamma och pappa, hemma på Sjungande, hemma på Mitt Ica, hemma på min gågata, och framförallt...hemma på friskvårds, mitt livs stora kärlek.



This is my home town song, a how it's like at home song
spending hours all alone, waiting by the phone
it's hard to say come closer, when you're so far away
and sometimes it's hard to remember that
tomorrow's as close as yesterday

this is my home town
this is my home town
this is my home town
this is my home town

I'm dossing up and down these streets, where nothing ever seems to change
where wet grass meets dust and dirt, that's where love no longer hurts
I've never been a loner, at least I never wanted to be one
so what ever you do, remember one thing
my home is where my heart is and

this is my home town
this is my home town
this is my home town
this is my home town

Vad är exotiskt egentligen?

Lustigt det där, att olika människor lägger in olika sorters betydelser åt samma uttryck.
Jag tittade just ut genom fönstret, och eftersom vi redan är en bra bit in i augusti, så har det även här hunnit bli mörkt ute nu vid den här tiden. "Oj, tänkte jag, som utomlands"

Samtidigt som mina klasskompisar från södra landsänden tyckte att det var så otroligt exotiskt med solljus klockan 02.00, något som jag aldrig reagerar på.

Så vad är det som är annorlunda - egentligen - ljuset eller mörkret? Det är det som är så fascinerande med ordet exotiskt, att det betyder olika saker för olika personer - beroende ¨på vad man är van vid.
Som norrlandspingla jag är, tycker jag Stockholm och göteborg känns lite småfrämmande, som att jag hamnat på en annan breddgrad, med fuktig luft på "vintern" och kolsvarta sommarkvällar - precis som om jag vore utomlands.

Jag försöker för en sekund inbilla mig själv att det är en varm greklandskväll...men vem försöker jag lura egentligen? Nu kommer hösten, halsdukar och morgonfrost. För att inte nämna minusgraderna och snöhalkan. Menmen...än så länge är det ju bara svart utanför mitt fönster. Och på något sätt känns det fortfarande lite spännande och exotiskt.



Ikväll:  jag erkänner, jag har trillat dit igen...ramlat stenhårt. Hej igen stuprörsjeans, sjömanskostymer och palestinasjalar; Håkan är tillbaka i mitt liv.

jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Höst??

På ett sätt vägrar jag gå med på det, i min värld kommer augusti alltid vara en sommarmånad...men med alla väder -och klimatsförändringar som sker nuförtiden så kan man nog inte ta någonting för givet längre.

Hursomhelst så har jag hunnit med en hel del senaste tiden, och därför har det blivit mindre datoriserande - men det är väl så, det som man helst vill skriva om, dela med sig av och kunna se tillbaka på - det blir aldrig nedskrivet för då har man fullt upp med att LEVA istället...och det är väl det viktiga egentligen?

I alla fall har vi åkt med familjen upp till Haparanda och storshoppat, först Ikea och sedan Skopunkten. Behöver jag säga att jag var i himmelriket?
 
Där har ni en anledning till att det blir lite kul i höst i alla fall, när vi flyttar hem till lägenheten från stugan igen och skruvar ihop möbler, syr ihop fondväggar och möblerar ännu mer som vi vill ha i vårt hem. Eller vi...mest jag som har mina visioner och fantasier, och G bara suckar och skruvar möbler och går med på det mesta...men han är oxå nöjd och glatt överraskad när allt är klart.... =)


Jag har även hunnit ha besök av flera av mina älsklingar.
Helt underbart att ha sådana vänner, och den där speciella kontakten som man bara kan ha med vissa personer, att även om vi inte alls träffas lika ofta nuförtiden så är det ändå precis som förr när vi ses. Sådant växer inte på träd och jag kan inte säga nog vad ni betyder för mig. Utan er är jag ingenting.


I helgen var det även dags för Stora Grillfesten. I år hamnade den hos oss i stugan, och även om det finns gott om plats, både för bilar, runt trädgårdsmöblerna och i badtunnan, så märktes det att vi var många här. Särskilt när jag skulle städa dagen efter....men toppentrevligt, det var det! Vi satt och njöt i solen på eftermiddagen och senare blandades mojitos, kommentarerna flödade, maten var god och vattensporterna var högt upp i luften. G plaskade riktigt hårt i vattnet några gånger, men då kom han högst upp oxå.

Fick även besök av min lillasyster och hennes nya pojkvän...vet inte varför, men helt plötsligt kände jag mig otroligt gammal när jag såg dem...så länge sen som jag var där, men ändå inte...?

jaja...det är väl hennes tur nu..även om jag fortfarande tror att hon är 13..


Puss o kram

Ikväll...


"Ring of Fire"
Johnny Cash!

RSS 2.0